Bo i brf Söder Torn

Vår fastighet ligger mitt emellan Medborgarplatsen och Fatbursparken mitt på Södermalm i centrala Stockholm.

Husen blev färdiga 1996 och 1997 som sista etapp av Södra Stationsområdet. De utgör tillsammans med Bofills Båge en helhet i det arkitektoniska och nydanande landskap som kännetecknar området runt Fatbursparken.

Våra hus är ritade av den kände danske arkiteten Henning Larsen. Larsen ville ha ett högre torn (40 våningar) än de 25 våningar som nu finns och hoppade av projektet i protest. Oavsett är det dock hans ritningar som använts och det är hans vy (om än lägre) som präglar dagens hus.

Högst upp i Tornet finns en festlokal för 30 personer. Längst ner i Tornet finns pool och bastu. På taken till Kuberna finns takterasser/solaltaner.

Vi som bor i föreningen vill gärna lära känna varandra. Ofta förblir många medlemmar anonyma i en stor förening som vår. Därför försöker vi alla som bor i husen säga hej när vi möts och lägga lite tid på prat med varandra. Medverkan i frivilliggrupper och städdagar är andra sätt att lära känna varandra.

Den som är ny i föreningen vill ofta renovera/bygga om i sin lägenhet. Läs vad som gäller i Bygga om. I menyn hittar du dessutom det mesta som är bra att veta när du bor i Söder Torn.